Om mig

Kulturhistoria och motion i skön förening. Känslan på plats är något av stadsvandringens nerv.


Kent Josefsson, den uthållige stadsvandraren

Kent Josefsson - Söderprofiler

© Foto: Anita Blomgren

Kultur och historia har alltid legat mig varmt om hjärtat. Liksom nyfikenhet på personer som lyckats åstadkomma mycket i livet trots knappa uppväxtvillkor. Var kommer denna kraft ifrån, har jag frågat mig: arv, miljö eller hur man helt enkelt har skapats?


När jag flyttade till Stockholm och Södermalm år 2005, och samtidigt blev pensionär, fick jag en chans att ägna mig helt åt dessa hjärtefrågor. Jag blev en stadsvandrare och föreläsare som började vandra i olika Söderprofilers fotspår.


Egentligen har jag en bakgrund som socionom och ekonom, är född och uppvuxen i Uppsala och har arbetat i Huddinge, Malmö och Köpenhamn. Men nu har alltså min hustru och jag ”hittat hem” till Söder. Efter ett yrkesliv som ekonomichef och controller har jag blivit ordförande i Sällskapet Per Anders Fogelströms Vänner och år 2010 fick jag ABF Stockholms kulturstipendium. Jag tänker fortsätta vandra Söders och Stockholms gator tillsammans med Fogelström, Dagerman, Tranströmer, Garbo och många fler. Hoppas vi ses!


© Söderprofiler 2014  I Kent Josefsson I e-post: kjosef@telia.com  I tel: 070 584 74 09